Beneficiile ascunse ale OUD-ului

Beneficiile ascunse ale OUD-ului

Este aur lichid, are puteri afrodiziace, este cel mai scump material de parfumerie din lume, simbolizează fascinația pentru Orient, pentru mister și dorințe secrete. Prețiosul oud este din ce în ce mai căutat și apreciat în ultimii ani și nu putem decât să ne bucurăm, pentru că este o notă importantă în multe dintre parfumurile my Geisha. Dar si pentru că prima aromă my Geisha a fost chiar OUD Huile de parfum.

Lemnul de agar sau lemnul zeilor (oud) este considerat un ingredient unic în parfumerie în Orientul Mijociu, fiind atât de rar încât uneori prețul său este mai mare decât aurul. Este considerat o comoară a parfumeriei de lux, atât pentru aroma unică, dar și pentru proprietățile sale terapeutice. 

Originea oud-ului este una specială și foarte interesantă. Acest ingredient este nativ din Sud-Estul Asiei și este extras din lemnul de agar, cel mai scump lemn din lume. Se formează după ce arborele din care provine este infectat cu o ciupercă, iar acesta începe să producă un ulei închis la culoare și parfumat care se transformă ulterior într-o rășină prețioasă. Doar 2% dintre acești arbori produc această rășină, de aceea oud-ul este considerat un ingredient al perfumeriei de lux. 

Cum miroase oud-ul? 

Oud-ul are un miros unic, oriental, folosit încă de acum mulți ani de către sultani și membri din familii regale. Aroma acestuia variază în funcție de mediul în care s-a format și cei mai mulți găsesc greu cuvinte pentru a o descrie. Oud-ul are un miros lemnos, puțin dulce, dar și ascuțit, cu tente de mosc. Parfumurile ce conțin oud sunt de cele mai multe ori puternice, rezistente, sofisticate și afrodiziace. Este un miros căruia cu greu îi poți rezista, mai ales dacă ești fan al parfumeriei de nișă. 

Beneficii ascunse ale Oud-ului: 

Uleiul de oud este un ingredient special atât în parfumerie, cât și în alte domenii și este cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice și afrodiziace. Are o istorie bine înrădăcinată, iar în partea de Sud-Est a Asiei, fiind considerat un calmant bun pentru dureri, cu proprietăți antiinflamatoare. Ingredientul este folosit și considerat de secole ca fiind un afrodiziac natural, fiind menționat chiar și în scrieri biblice pentru puterea lui de a crește libidoul. 

De asemenea, mirosul Oud-ului este folosit în timpul ședințelor de meditație pentru a aduce liniște și pace. Este considerat un "sedativ natural", care reduce stresul și ajută la un somn mai odihnitor. Thailandezii consideră că ceaiul de lemn de agar (din care provine uleiul de oud) este o metodă naturală și eficientă pentru calmarea minții și detoxifiere prin eliminarea metalelor grele. În concluzie, Oud-ul este o resursă rară și extrem de prețioasă, folosită atât în parfumeria de nișă, cât și în scopuri terapeutice. Are într-adevăr o aromă nemaiîntâlnită, care te transpune instant într-o lume mistică, orientală și hipnotizantă. 

Parfumuri My Geisha cu note de Oud: 

my Geisha OUD - Huile de Parfum 

my Geisha Oud - Extrait de Parfum

my Geisha Unstoppable - Extrait de Parfum

my Geisha Confident - Extrait de Parfum

my Geisha Invincible - Extrait de Parfum

my Geisha Sheikh - Huile de Parfum  

my Geisha Sheikh - Extrait de Parfum

my Geisha Overdose - Huile de Parfum 

my Geisha Foreplay - Huile de Parfum 

my Geisha Cannabis - Extrait de Parfum 

my Geisha Cannabis - Huile de Parfum 

my Geisha Arabian Nights - Huile de Parfum