Retinolul - cel mai eficient ingredient antirid

Retinolul - cel mai eficient ingredient antirid

Dintre toate ingredientele cu efect antirid, retinolul este unul dintre cele mai cunoscute și eficiente. Retinolul are beneficii pe care niciun alt ingredient nu le poate egala: întârzie procesul de îmbătrânire, previne inflamația prin îmbunătățirea funcției pielii la nivel celular, este antioxidant, previne şi diminuează ridurile, redă elasticitatea pielii şi ajută la minimizarea porilor.

Cum acționează retinolul?

Un derivat al vitaminei A, retinolul combate îmbătrânirea, stimulând sinteza colagenului și elastinei. Acest ingredient a căpătat o reputație proastă fiindcă atunci când nu este utilizat corect poate avea ca efect secundar roșeața și descuamarea pielii. Cu toate acestea, grație tehnologiei moderne este mai ușor să găseșți o formulă blândă, ce poate fi utilizată fără efecte adverse.

Extrem de popular grație efectului antirid, retinolul îmbunătățește vizibil textura pielii, minimizând ridurile, porii dilatați sau episoadele acneice. Fiind un ingredient destul de sensibil, acesta trebuie păstrat în ambalaje închise la culoare, pentru a nu deveni inactiv. Retinolul nu este doar un ingredient care te ajută să sfidezi vârsta. Este, de asemenea, recomandat pentru tenurile predispuse la pete pigmentare și acneice. Acesta stimulează procesele de vindecare și reparare ale pielii, în timp ce estompează cicatricile, fiind ideal și ca măsură preventivă.

 

Când ar trebui să începi să folosești retinol?

Este mai bine să previi decât să vindeci, iar sinteza colagenului începe să încetinească după 25 de ani, așa că acesta este un moment bun pentru a adauga un retinol blând în rutina de îngrijire. Nu toate tipurile de piele îl tolerează de la prima aplicare, așa că este recomandat să aplici un astfel de produs o dată pe săptămână, la început.

 

Cum se utilizează retinolul?

Dacă totul este în regulă după câteva utilizări, începe prin a folosi retinolul de două ori pe săptămână, cel mult. După ce simți că tenul tău s-a obișnuit cu ingredientul activ, continuă să-l foloseșți o dată la două zile. Nu uita că retinolul se aplică numai pe pielea curată și uscată. Aplică un serum, apoi o cremă hidratantă și păstrează produsul cu retinol la final. Procedând astfel, scade semnificativ riscul de înroșire sau descuamare. Desigur, dacă tenul tău este deja obișnuit cu retinolul, îl poți aplica și ca prim pas, urmat de serum și crema hidratantă. Aplică un strat subțire - o cantitate de mărimea unui bob de mazăre este suficientă pentru toată fața. De obicei, reacțiile la retinol nu sunt prea dificil de gestionat, îți poți simți pielea mai uscată sau descuamată, dar o reacție ușoară poate fi obișnuită pe măsură ce pielea se adaptează la utilizare. Nu uita de gât și decolteu, aceste zone sunt adesea trecute cu vederea, deși aici apar cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii premature.

Retinolul nu este un exfoliant chimic, acesta este, de fapt, un antioxidant care reînnoiește pielea, care reglează modul în care țesutul generează celulele noi. Dacă ți se descuameaza pielea atunci când utilizezi retinol, poate fi un semn că epiderma nu este suficient de hidratată, fie că aplici retinolul prea des, fie folosești o concentrație prea puternică pentru pielea ta. Evită să utilizezi retinol dacă urmează sau ai efectuat proceduri precum microneedling, microdermabraziune sau laser.

Retinolul crește, de asemenea, sensibilitatea la soare, de aceea este bine să-l utilizezi doar seara, fiind recomandat în special în sezonul rece. Aplică zilnic un produs cu SPF 50 sau mai mare și nu trebuie să-ți faci griji pentru fotosensibilitate. Chiar și cele mai eficiente produse împotriva îmbătrânirii pielii nu vor funcționa dacă nu-ți protejezi tenul de efectele nocive ale razelor solare.

 

Iată cum să incluzi retinolul în rutina ta:

Pasul 1: Demachiază-te, usucă tenul și aplică o cremă de ochi, aceasta va proteja pielea delicată din jurul ochilor.

Pasul 2: Așteaptă câteva minute până când pielea este complet uscată. Acest lucru este important, deoarece retinolul se absoarbe mai repede dacă pielea este umedă și ar putea provoca iritații. Cremele hidratante și serurile se aplică mereu pe pielea ușor umedă, dar niciodată produsele cu retinol.

Pasul 3: Utilizează o cantitate de retinol de mărimea unui bob de mazăre, aplicând-o cu vârful degetelor.

Pasul 4: Folosește un serum sau o cremă hidratantă.

Pasul 5: Amintește-ți să aplici protecție solară a două zi, deoarece retinolul face pielea mai sensibilă la soare.

 

Recomandările noastre:

Ten normal, gras sau mixt: Ebanel Retinol Peptide Serum:

  • 2.5 % Retinol
  • Complex de peptide
  • Acid Hialuronic
  • Celule stem din plante

Ebanel Retinol Peptide Serum folosește o tehnologie lipozomală unică, ce ajută la neutralizarea efectelor radicalilor liberi pentru rezultate maxime și rapide. Funcționează la nivel molecular pentru a repara pielea și a stimula sinteza colagenului. Este ideal pentru pielea cu textură neuniformă și riduri de expresie, pori dilatați sau ten cu tendință acneică. Formula sa activă minimizează vizibil liniile fine și ridurile profunde, redă elasticitatea oferind luminozitate și strălucire, estompează petele pigmentare, pistruii și leziunile postacneice, îmbunătățind aspectul tenului.

Ten normal, uscat sau sensibil: Ebanel Retinol Moisturizer

  • 2.5 % Retinol
  • Complex de peptide
  • Acid Hialuronic
  • Celule stem din plante

Ebanel Retinol Moisturizer dezvăluie o piele cu aspect vizibil mai tânăr în doar 2 săptămâni de utilizare. Hidratează, netezind în același timp aspectul liniilor fine, petelor pigmentare și ridurilor. Este ideal pentru pielea lipsită de fermitate și elasticitate, cu o textură neuniformă și riduri de expresie. Beneficii: Ajută la reducerea aspectului ridurilor și a liniilor fine. Minimizează erupțiile acneice, estompează petele pigmentare și stimulează sinteză de colagen.

 

*Produsele cu retinol nu sunt recomandate persoanelor însărcinate și care alăpteaza. Este recomandat să consulți și să urmezi mereu sfatul medicului cu privire la utilizare ingredientelor active din produsele pentru îngrijirea pielii, înainte, în timpul sarcinii și după sarcină.