Skincare ABC - dicționarul ingredientelor cosmetice

Skincare ABC - dicționarul ingredientelor cosmetice

Partea 1

Lista de ingrediente de pe ambalajele produselor de înfrumusețare ți se pare complicată și nu știi ce beneficii au sau dacă sunt potrivite pentru tipul tău de ten? De acum îți va fi mult mai ușor să îți alegi produsele adecvate pentru îngrijirea pielii fiindcă ți-am pregătit un ghid care să te ajute să descifrezi beneficiile ingredientelor de top din produsele cosmetice. Descoperă dicționarul ingredientelor cosmetice și află ce substanțe active să incluzi în ritualul tău de înfrumusețare!

 A

ALPHA HYDROXY ACIDS
Exfolianții AHA (acid glicolic, acid lactic, acid mandelic etc.) acționează la suprafața epidermei, ajutând țesutul să se regenereze mai rapid. Produsele de tip AHA sunt indicate pentru tenul normal sau uscat, uniformizează nuanță pielii, o hidratează și măresc producția de colagen. De preferat se aplică seară și se utilizează o dată pe săptămână. Dacă nu ai mai testat exfolianți AHA până acum, este recomandat să alegi ceva mai blând, cum ar fi acidul lactic, în concentrație mică. Abia după ce tenul tău este familiarizat cu acești acizi poți să testezi concentrații mai mari.

Recomandarea noastră:  Ebanel-Aha 30% Chemical Peeling Gel

Cu o formulă pe bază de alfa hidroxi acizi (acid glicolic & acid lactic), Ebanel - AHA 30% Chemical Peeling Gel acționează la suprafața epidermei, ajutând-o să se regenereze mai rapid. În plus, uniformizează nuanța pielii, o hidratează – grație acidului hialuronic și mărește producția de colagen. Doar 10 minute pe săptămână, și vei avea o piele impecabilă în decurs de 4-6 săptămâni. Acesta este un tratament ce stimulează regenerarea celulară, pielea se poate descuama vizibil în anumite zone însă acest tip de peeling nu necesită timp de recuperare, așa că poți folosi machiaj fără probleme.

B

BETA HYDROXY ACIDS

Acidul salicilic, care face parte din grupa beta hidroxi acizilor, este solubil în lipide astfel că poate pătrunde în pori, normalizand secreția de sebum și exfoliind delicat, îndepărtând celulele moarte. Acidul salicilic (BHA) este mai potrivit pentru tenul mix ori gras. Produsele cu BHA curăță porii în profunzime, ajută la reglarea secreției de sebum, îndepărtează celulele moarte și impuritățile, prevenind astfel apariția punctelor negre și a pustulelor.

Recomandarea noastră: Ebanel Acne Bio Drying Lotion

Ebanel Acne Bio Drying Lotion este un tratament local ce acționează peste noapte, perfect pentru tratarea coșurilor, punctelor negre, a leziunilor acneice, pustulelor sau inflamațiilor. Grație ingredientelor cu efect antibacterian și antiinflamator, precum sulf, camfor, acid salicilic, calamină și oxid de zic, are efect rapid, tratând imperfecțiunile și grăbind vindecarea.

C

VITAMIN C

Vitamina C este un ingredient antioxidant benefic pentru epidermă, studiile arată că utilizată cu regularitate aceasta estompează liniile fine, redă luminozitatea pielii, uniformizând tenul și protejându-l. Cea mai cunoscută formă, dar şi cea care s-a folosit în cele mai multe studii este acidul ascorbic sau acidul L-ascorbic. Alte forme mai des întâlnite de vitamina C sunt  fosfatul de ascorbil de sodiu, ascorbil palmitat, ascorbil fosfat de magneziu, soluţie ascorbică de glucoză şi 3-O ethyl acid ascorbic.

Recomandarea noastră: my Geisha Vitamin C Serum 14%

Acest ser premium lasă pielea netedă și mai strălucitoare, iar liniile fine și ridurile sunt vizibil reduse în timp. Vitamina C este un ingredient antioxidant foarte eficient, studiile arată că, utilizată cu regularitate, aceasta estompează liniile fine, redă luminozitatea pielii, uniformizând tenul și protejându-l. Reduce aspectul petelor pigmentare, uniformizând nuanța tenului, oferindu-i un plus de luminozitate. Protejează pielea de inflamații și stimulează producția de colagen, ajutând epiderma să se refacă, minimizând iritatia și semnele provocate de erupții cutanate sau acnee.

D

DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE

Extras din lemn dulce, acest ingredient are proprietăți calmante, uniformizează textura pielii și estompează petele pigmentare.  Te poți convinge de efectele sale testând gama Accoje Vital in Jeju Time Repair.

E

VITAMIN E

Vitamina E este vedeta multor produse de îngrijire, grație proprietăților sale antioxidante și reparatoare. Este un puternic antioxidant, asigură o bună hidratare a pielii, fără a cauza efecte adverse, iritații sau roșeață. Regenerează pielea, redându-i aspectul proaspăt și strălucitor, și protejează împotriva radicalilor liberi, reușind astfel să prevină și procesul de îmbătrânire prematură a pielii.

Recomandarea noastră: my Geisha Hydrating Cream

Crema hidratantă pentru față, gât și decoletu my Geisha are o textură delicată, cremoasă și hidratantă, ce se absoarbe repede în piele, fiind îmbogățită cu vitamina E, niacinamide, acid ferulic și un cocktail antioxidant. Zi după zi, oferă hidratare intensă, efect de strălucire și luminozitate, stimulează procesul natural de regenerare a pielii, de la suprafață până în profunzime.

F

FERULIC ACID

Având o abilitate aparte de a lupta împotriva radicalilor liberi dar și de a potența efectul unor antioxidanți celebri, precum vitaminele E și C, acidul ferulic a devenit un ingredient foarte apreciat în ultimii ani.

Recomandarea noastră: my Geisha Vitamin C Serum 14%

G

GLYCOLIC ACID

Acidul glicolic, un exfoliant AHA, îndepărtează celulele moarte, prevenind blocarea porilor, stimulând sinteză de colagen și estompând ridurile. Este un ingredient optim și pentru tenul bărbaților.

H

HYALURONIC ACID

Având abilitatea de a reține de 1000 de ori mai multă apă decât greutatea proprie, acidul hialuronic atrage apa din derma către straturile epidermei, păstrând-o hidratata. Pe lângă proprietățile hidratante, acest ingredient are și rol antioxidant și antiinflamator. Aplicat direct pe piele, acționează ca o substanță umectantă.

Recomandarea noastră: Ebanel - Hyaluronic Peptide Serum

Îmbogățit cu peptide și acid hialuronic, Ebanel - Hyaluronic Peptide Serum hidratează pielea în profunzime, stimulând producția de colagen. Textura sa lejeră, cu uleiuri vegetale organice, se absoarbe rapid și are efect hidratant imediat, lăsând pielea mai fermă și mai elastică. Peptidele stimulează capacitatea de regenerare a pielii, estompând liniile fine, petele, leziunile post acneice și multe alte imperfecțiuni. Zi după zi, ridurile sunt diminuate, liniile fine se estompează și tenul tău este mai frumos și mai sănătos.

I

INOSITOL

Un complex botanic mai puțin cunoscut, inositolul este un ingredient umectant, utilizat în produsele cosmetice pentru proprietățile sale hidratante. Fiindcă intensifică bronzul, poate fi regăsit și în multe produse cu SPF.

J

JOJOBA

Fiind bogat în acizi grași și cu o formulă mai lejeră decât alte uleiuri vegetale, precum cocosul, uleiul de jojoba este emolient, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și cel al bărbaților.

Recomandarea noastră: Pier Augé Myperfect Solution

Este un concentrat  purificator îmbogățit cu ingrediente ce au proprietăți antibacteriene, tratând eficient imperfecțiunile, erupțiile, punctele negre, pustulele și inflamația. Potrivit pentru un ten cu tendință acneică, acest concentrat este supranumit și „the new bodyguard” pentru tenul acneic, deoarece are efect antibacterian dar și ingrediente reparatoare, ce grăbesc vindecarea: ulei esențial de Petitgrain, ulei esențial de Tea tree, uleiuri vegetale (macadamia & jojoba), extract de floare de lotus și extract de semințe de senna. Pentru un ten fără imperfecțiuni, frumos și sănătos!

K

KAOLIN

Kaolinul este o pudră de argilă utilizată în produsele cosmetice destinate îngrijirii tenului gras sau mixt, grație proprietăților sale de a absorbi sebumul.

Recomandarea noastră: Ebanel Magnetic Sea Mud Mask

Infuzată cu particule magnetice de fier, nămol din Marea Moartă, vitamina E, unt de shea și extracte vegetale, masca Ebanel Magnetic Sea Mud Mask curață porii și reglează secreția de sebum, îndepărtând impuritățile. Cu efect hidratant, proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, această mască îți va lăsa pielea curată, fără să o agreseze. Încearc-o și vei obține un efect WOW, demn de un salon de înfrumusețare.

L

LANOLIN

Lanolina este un ingredient natural emolient cu proprietăți hidratante, însă are o textură onctuoasa, fiind recomandată persoanelor cu piele uscată.

Recomandarea noastra: Pier Augé Gentle Cleanser

Unul dintre cei mai importanți pași ai rutinei de îngrijire a tenului este demachierea. Alege un produs cu o formulă blândă, precum Pier Augé Gentle Cleanser, ce  îndepărtează eficient machiajul, sebumul și impuritățile, fără să agreseze pielea, grație lanolinei – un ingredient activ ce hidratează și protejează epiderma.